Pui cu sos gorgonzola

In:
Scris deSpitty

 

Ingrediente (pentru 7-10 portii):

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 150 g branza gorgonzola (mild and creamy)
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 1 legatura mica de marar proaspat
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Praf de chilli
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit

 

Pieptul de pui se spala si se taie felii ca pentru snitele. Apoi feliile se bat pe ambele parti pentru a le subtia cat mai uniform. Feliile se pun pe o tava si fiecare strat se va asezona cu sare, piper (de preferat abia macinat), chilli (de preferat abia macinat) si oregano.  Pe partea de dedesubt se vor condimenta atunci cand le punem la prajit.

Scoateti branza gorgonzola si lasati-o la temperatura camerei pana cand o veti folosi

Intr-o tigaie de Teflon se incinge o lingura de ulei de floarea soarelui.

Snitelele se vor rumeni frumos pe ambele parti, iar apoi se vor pune pe platoul pe care il veti servi (sau in cratita in care le veti pastra :) ). Restul de ulei il veti adauga pe parcurs, la nevoie.

Intr-o tigaie de Teflon se topesc 50 g de unt. Apoi se pune la topit si branza pe care o faceti bucatele mai mici. Cand aceasta s-a topit, omogenizati, apoi adaugati 250 g smantana (eu am folosit Sanlacta cu 16% grasime).

Lasati sa se incinga sosul iar apoi subtiati-l cu 50 ml lapte. Condimentati-l dupa gust cu sare, piper, oregano si marar proaspat tocat marunt.

 Sosul fierbinte se toarna peste snitele, pe care le veti misca usor cu furculita, astfel incat sosul sa le acopere pe toate.

 

Asezonati cu marar proaspat abia maruntit si serviti cu garnitura de piure de cartofi.

Pofta buna!

 

13 Responses to “Pui cu sos gorgonzola”

  1. Spit it out » Blog Archive » Pui cu sos gorgonzola Says:

    [...] ca oricum nu aveam o reteta pe care s-o urmez, dar aveam habar de ingredientele necesare, asa ca mi-am pus creativitatea la lucru. Cea a iesit, n-aveti idee. Una dintre cele mai gustoase mancaruri pe care le-am mancat, asta a [...]

  2. Fairy` Says:

    Mama mama! Asta fac in weekend! MERCI! O sa iti spun cum a fost :)

  3. Delia Says:

    Hmmm … arata foarte bine, cred ca aici cum le ai tu descrise se si poate intelege ceva, cred ca am sa incerc si eu una alta de pe aici.

    Felicitari, ai un blog de nota 10!:D /

  4. Spitty Says:

    Multumesc :)

  5. dragos Says:

    de ce la gorgonlola galbani (foto) scrie pe eticheta ca crosta nu este comestibila ? va rog sa-mi spuneti daca stie cineva .
    multumesc

  6. florin Says:

    merge foarte bine si cu cartofi facuti la punga in cuptor dar sa va puneti voi ingredientele nu alea din comert.
    merci pt reteta e foarte faina!!!:)>-

  7. florin Says:

    :)>-

  8. M!kyshor Says:

    mi-a placut foarte mult:X

    mersi pt reteta:x .. e foarte tare:X

  9. Spitty Says:

    :) Ma bucur. Tocmai pregateam o noua reteta: un cozonac “pentru incepatori”. Se face foarte usor, repede, arata foarte bine si este delicios! Poate il incerci :)

  10. Alexandra Says:

    Heii, imi place super mult cum explici!!! Am incercat si eu cum ai spus aici si mi-a iesit super:X prima data am incercat pieptul de pui si gorgonzola intr-un restaurant si nu mi s-a parut ca are mucegai, dar cand am cumparat la fel ca in imagine , am vazut ca era si mucegai si am fost un pic nesigura..

  11. Spitty Says:

    Ma bucur mult :-) Am inceput sa scriu retetele astea pentru ïncepatori ca m-am saturat de retete in care gasesti explicatii de genul “faina cat cuprinde”, “dupa gust”, “niste unt” … cred ca toate au rostul lor. Cand ai o reteta scrisa asa in detaliu, nu prea vad cum ai putea gresi. Singura conditie este sa respecti ingredientele. Daca inlocuiesti untul cu margarina, vanilia/romul Dr. Oetker cu alta marca, si asa mai departe, gustul nu va fi acelasi. Pofta buna! :-)

  12. bogdan Says:

    Merge si cu brocoli ca garnitura?

  13. George Says:

    Bogdan merge la perfectie cu brocoli dar gratinati:D ,depinde acum de preferintele fiecaruia,a-ti recomand sa incerci!!;) :)>-

Spit it out!

:) :( :d ;"> :(( \:D/ :x 8-| /:) :o :-? :-f :-w ;) [-( :)>- toate »